Stamgroep 2,5 - 4 jaar

Dagritme
De allerjongsten worden tussen 8.20 en 8.30 uur verwelkomd in onze huiskamer door onze pedagogische medewerkers.  De huiskamer biedt een veilig en vertrouwde omgeving, waar de pedagogische medewerker liefdevol de kinderen ontvangt. Er zijn 2 groepen (maandag- donderdagochtend / dinsdag-vrijdagochtend) van maximaal 8 kinderen.
 
Wij houden een dagritme aan met dagelijks terugkerende activiteiten en rituelen. De ritmes en routines zijn daarmee voorspelbaar en vertrouwd.
 
Daarnaast is het belangrijk dat ze hun grenzen verleggen, uitgedaagd worden om volgende stappen te zetten vanuit een veilige gehechtheid.
  
 
Kindkenmerken en activiteiten
Iedere uitdaging is nieuw, leuk en de moeite van het onderzoeken waard. Zélf willen doen is het sleutelwoord. We geven de kinderen de ruimte om op onderzoek uit te gaan in een krachtige omgeving waar spelen, leren, ontspanning en inspanning hand in hand gaan.
 
Ons uitgangspunt is dat kinderen van nature nieuwsgierig en leergierig zijn en dat kinderen veel van elkaar leren. Samen met de kinderen van stamgroep 4 - 7 jaar spelen ze op de verschillende pleinen: schilderen en kleien op het kunstenaarsplein, dansen en muziek maken op het theaterplein. Bewegen en gymmen op het bewegingsplein, spelen op het zand-waterplein en bouwen op het bouwplein.
 
Om 10 uur gaan we samen eten en drinken. Eten en drinken met kinderen is een sociale activiteit. Tijdens het eten praten we met elkaar. Zo is het samen eten gezellig en leerzaam.
 
Vervolgens gaan we allen buiten spelen met fietsen en karren of lekker in de zandbak. In de (toekomstige) ontdektuin kunnen ze spelen met zand/water en kunnen ze de dieren verzorgen.